Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

”Vi bygger det nya Phonera”

Bransch Fyra frågor, till Tobias Lennér, vd på Phonera och ansvarig för Comhems företagsaffär.

”Vi bygger det nya Phonera”

Ditt uppdrag är att sätta fart på Comhems företagsaffärer. Hur ska ni lyckas?

– Phonera kommer att ha varit en återförsäljare av andras produkter, till att nu ha en fantastisk möjlighet att utnyttja Comhems infrastruktur med ett extremt högkvalitativt nät. För fåmansföretag driver vi försäljning på Comhems koax-nät. För små- och medelstora bolag har vi två produktområden, med accessidan som vi kallar Phonera 360. Vi lanserar där också mobil fallback. Den andra delen är vår molnväxel, där man får en effektiv uc-lösning med ett intuitivt och enkelt gränssnitt.

Phonera tappade i Svenskt kvalitetsindex mätningar för kundnöjdhet i kategorin fast telefoni. Vad är din analys?

– Det är väldigt viktigt att få kundnöjdhetsarbetet i hela organisationen och vi behöver vara tydliga mot externa partner när det gäller arbete med kvalitet och volym. Det är också viktigt med kundtjänst som fungerar enligt konstens alla regler. På lång sikt handlar det också om att bygga en produktportfölj som vi har kontroll över själva.

Vad var det som hände som gav de här siffrorna?

– I vintras fanns det en del produktproblem som gav mycket kundtjänstarbete och påverkade kötider. Har du en produkt som krånglar och en kundtjänst som inte hinner med får du problem. Nu ser vi att kundtjänst fungerar väldigt bra och även på produktsidan har vi gjort framsteg. Därför hoppas jag att det som orsakat siffrorna hör till historien.

Vilka ytterligare kompetenser har ni jagat för att kunna växa?

– Vi har ökat kompetensen de senaste veckorna inom produktutveckling och ökat med fler säljare. Vi har anställt inom crm- och kundbashantering, vi kommer fortsätta växa på marknadsbiten och har rekryterat en ny hr-chef och kundservicechef. Vi bygger det nya Phonera.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter