”Vi vill bli bäst”

Umeå universitets telefonister har certifierats på guldnivå för kvaliteten i kundbemötandet. Vi ringde upp telechefen Arne Vedefors för att få veta mer.

”Vi vill bli bäst”

Certifieringen har genomförts av företaget Q-survey, som också driver tävlingen SM i telefoni och kundservice. Den bygger på 400 samtal till telefonisterna under 2012 och guldnivån innebär att man nått upp till ett index-värde på över 93,5 av maximalt 100.

Ti: Vad är värdet för Umeå universitet med en sådan här certifiering?

– Det är en tuff konkurrens mellan universitet och högskolor. Därför betyder det mycket att våra telefonister, som många möter, kan erbjuda en bra service och kvalitet i kontakterna.

– På det personliga planet är det naturligtvis viktigt att få redskap att utveckla sitt arbete och sedan få en oberoende bekräftelse på att man har lyckats bra.

Ti: Har det kostat mycket tid och pengar att nå upp till guldcertifieringen?

– Nej, egentligen inte. Jag har slutat med interna tekniska mätningar och flyttat över pengarna till arbetet med våra telefonister. En dag per år har avsatts för uppföljning och varje telefonist får stöd genom medlyssning under en timme av en inhyrd konsult, förutom att det finns på agendan i våra kontinuerliga verksamhetsmöten.

Ti: Vad blir nästa mål för Teleservice?

– Nu vill vi bli bäst i Sverige i vår klass! Under det här året ska vi ta hem guld i SM i telefoni.

Fakta

Kommentar

Q-surveys vd Anders Boivie kommenterar guldcertifieringen så här:

”Vi har sällan skådat en liknande utveckling. Från att vara en växelfunktion i mängden, har ansvariga tillsammans med telefonisterna envist jobbat för att uppnå växelfunktionens ”nirvana”. I detta läge ser vi att Umeå universitets växel har en mycket hög potential att utvecklas till en bredare funktion, vilket vi erfarenhetsmässigt ser som ett naturligt steg. När det gäller att vara Umeå universitets ansikte utåt är växeln helt outstanding.”

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter