Video – om hr-chefen själv får välja

Virtuella möten En ny undersökning visar att hr-chefer är vana videomötesanvändare. Av de ledande positionerna inom företag har störst tilltro för video som kommunikationssätt.

Vill du införa videokonferenser i organisationen är det hr-chefen du ska kroka arm med för att få med resten av ledningsgruppen. De är nämligen väldigt positivt inställda till virtuella möten och vad de kan åstadkomma i organisationen. Den visar en global undersökningen som är gjord av Redshift Reseach på uppdrag av Polycom.

I den visade det sig att hr-chefer ligger i framkant när det gäller att nyttja videomöten i arbetet. En majoritet, ungefär 56 procent tror att man kommer att föredra video för intern företagskommunikation inom tre år. Mejl kommer på andra plats, 49 procent och på tredjeplats röstsamtal, 32 procent.

Hr-chefernas tilltro i video som kommunikationsform råder det heller inget tvivel om. De tror att hela organisationen kan gynnas av det: hela 98 procent av de tillfrågade cheferna säger att videokonferenser hjälper företag att förbättra produktivitet, minska geografiska avstånd och bryta kulturella barriärer.

Undersökningen gjordes i augusti och september 2013 bland chefer från 12 länder, bland andra Frankrike, Tyskland, Ryssland, USA och Sydamerika. Inga personer från Sverige var dock med.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.