Videojätten Zoom lanserar kontaktcenterplattform

kontaktcenter Välkända leverantören av videomötestjänster vill hjälpa företag att möta kunderna i alla kanaler.

Videojätten Zoom lanserar kontaktcenterplattform

Zoom Contact Center är en ny molnbaserad, omnikanals kontaktcenterplattform från Zoom, företaget som blev kända för sin plattform för videomöten som exploderade sett till antalet användare under coronapandemin.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Plattformen bjuder på kontaktcenter- och uc-funktionalitet för att möjliggöra effektivt samarbete i organisationer som låter de anställda arbeta på distans. Enligt Zoom finns drygt 100 funktioner för att hjälpa agenter, chefer och administratörer att hantera verksamheten i ett modernt kontaktcenter.

En central funktion kommer inte helt oväntat vara videomöten, men Zoom har också byggt in stöd för kanaler som telefoni, sms och chatt. Man utlovar också kommande funktionalitet i form av CRM, WFM och AI-baserade verktyg.

Så sent som i höstas planerade Zoom att förvärva kontaktcenterplattformen Five9, men köpet gick inte igenom och nu satsar man alltså på en egenutvecklad plattform i stället.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.