Videokonferenspaket från Cisco

Nätverksjätten Cisco har presenterat två paket för videokonferenser. Tanken är att konkurrera med exempelvis Polycom och Sony om teknik till de virtuella mötesrummen.

Cisco Telepresence heter den nya teknik från Cisco som förstärker nätverket som plattform för samarbete mellan människor. Den virtuella möteslösningen innebär bland annat att alla som är med vid videokonferenser visas i naturlig storlek, samtal i normalt röstläge och ögonkontakt mellan deltagare bidrar till en hög mötesnivå utan fördröjningar.

Tekniken bygger på Cisco Unified Communications vilket innebär enligt Cisco att det är lika lätt som att ringa ett vanligt telefonsamtal.

– Vi ser att nätverket håller på att förändras från att bara koppla ihop enheter till att bli en intelligent plattform som förändrar kommunikation, samarbete och affärsverksamhet. Flexibiliteten i ip-nätverket låter oss upptäcka nya sätt att kommunicera på och därmed utveckla den digitala upplevelsen, säger Henrik Bergqvist, teknisk chef på Cisco i Sverige.

Två storlekar

Cisco Telepresence bygger på teknik från Cisco med stöd för full hd-upplösning på 1080p och andra tekniker. Cisco kommer också att utveckla applikationer som är anpassade för olika branscher som hälsovård, handel, banker, myndigheter och underhållning. De första applikationerna, Cisco Telepresence 1000 och Telepresence 3000, riktas mot företag som behöver kunna samarbeta över långa avstånd.

Exempel på applikationer för distanskommunikation kan vara virtuella läkarbesök, informationsdiskar i butiker eller applikationer för konsumenter.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.