Videomötesguiden 2023: Bluejeans

Videomötesguiden 2023: Bluejeans

I juni 2011 lanserades Bluejeans videokonferens-lösning kommersiellt och växte snabbt. Tanken var att alla skulle kunna mötas med video utan att investera i dyr hårdvara, genom att fungera som en brygga mellan olika företags-och privata videolösningar. Under 2022 släppte man uppdateringar av sin event-och livestreamingplattform.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Ägare: Amerikanska operatören Verizon.

Hur: Molntjänst.

Gdpr-compliance: Precis som vid vår genomgång förra året så uppger Bluejeans på sin hemsida att man är compliant med gdpr. Som en följd av EU:s lagar har man bland annat förändrat sina system så att företag kan lämna ut personlig data om dem från Bluejeans, samt radera data om så önskas. Som ett amerikanskt bolag behöver Bluejeans också hantera Schrems II, vilket man uppger sig göra genom standardklausuler i avtalen.

Teknik: Upplösningen är olika beroende på typ av sändning och bandbredd. Video 90 p-720 p. Videocodec: VP8 eller H.264. Ljudcodec: Dolby DVC-2. Kan anpassas till att se ut som företagets videolösning.

Utvalda funktioner: Storskärm för talare, gallery view, inspelning av möte, textning i realtid, digital whiteboard, möjlighet att få med agenda i mötet, sammanfattning av möte, skärmdelning, remote desktop styrning, breakoutsessions, chatt i verktyget och integrationer till Microsoft Teams samt Slack, kalenderintegration med Microsoft och Google.

Antal deltagare: upp till 100 i varje möte i enklaste utförande, och upp till 200 i största paketet.

Streaming/event: Obegränsat antal webinars, som kan sändas till 100, 200 eller 500 personer. Då ingår möjligheter till registrering, moderator-vy samt möjlighet att chatta, ställa frågor med mera till publiken. Större paket för upp till150 000 deltagare finns också.

Room-koppling: Bluejeans har en Rooms-as-a-service-tjänst tillsammans med Poly. Har man redan hårdvaran på plats fungerar rums-kopplingen med till exempel Poly, Cisco, Lifesize och andra lösningar som följer bransch-standard.

Interoperabilitet: Fungerar med Windows, Mac, Linux, Ios, och Android. Man kan ansluta från app i dator, telefon eller webb-läsare som Chrome, Safari och Firefox. Det vill säga att externa parter behöver inte ladda ner en app inför möte.

Identifiering: Eget id för varje möte, lösenkod, tvåfaktors-autentisering med mera.

Säkerhet: AES 256-bit kryptering, låsa mötet för nya deltagare, inspelning endast tillgänglig hos den som skapade inspelningen.

Administration: Ja. Användarhantering, funktionshantering, mötesschema-hantering samt möjlighet att få data från möten.


Se hela kartläggningen här:

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.