Videomötesguiden 2023: Compliant Office

Videomötesguiden 2023: Compliant Office

Compliant Office från svenska Cleura (tidigare City Network) är fortfarande en ganska ny spelare på videomötes-marknaden. 2020 lanserades kollaborations-plattformen som först siktar in sig på myndigheter och vertikaler som bank och finans med höga krav på säkerhet. Med riskkapital är målet inställt på europeisk expansion den kommande tiden.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Ägare: Svenska Cleura

Hur: Molntjänst med servrar i Sverige.

GDPR-compliance: Ja, eftersom datan stannar i Sverige och företaget är ägt inom Europa klarar man grundkraven i GDPR. Samma gäller då även Schrems II. Compliant Office klarar också andra lagar som OSL, socialtjänstlagen med mera som gäller inom stat och kommun.

Antal deltagare: Upp till 200 i standardutförande idag. Under året kommer en ny version som klarar av upp till 1000 deltagare.

Streaming/event: Ja. 1000 personer är max-gränsen idag, men under året kommer siffran att öka.

Teknik: Jitsi open source i botten. Codec väljs automatiskt i varje möte, men det vanligaste är H.264 eller VP8 för video.

Utvalda funktioner: Utvalda funktioner: Gallery view, bakgrundsbilder, inspelning, samarbetsverktyg inbyggt och kalenderkoppling. Breakout sessions kommer i nästa version som släpps under våren. Det är möjligt att avlägsna deltagare från möten.

Room-koppling: API:er finns för de »rums-lösningar« som man önskar integrera. 

Interoperabilitet: Fungerar fullt ut i en vanlig webbläsare utan krav på klient. Finns API mot alla delar i Compliant Office för integration mot andra applikationer.

Identifiering: Valfritt – från att släppas in genom att bara skriva sitt namn till tvång på identifiering med exempelvis lösenord.

Säkerhet: Grunden utgörs av Compliant Cloud som är byggt för vertikaler som har en hög regulatorisk- och säkerhetsnivå. Som exempel klaras alla lagar inom publika sektorn till vård och bank och finans. Mötestrafiken är krypterad.

Administration: Idag sköts globala inställningar av Cleura. Både vid uppsättning samt löpande om något ska ändras. Delar av detta kommer släppas till kund under året.


Se hela kartläggningen här:

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.