Videomötesguiden 2023: Google Meet

Videomötesguiden 2023: Google Meet

Google Meet är både en företags-tjänst med avancerade funktioner och en konsumenttjänst som är gratis. Meet lanserades 2017, som en mer företagsvänlig variant av Hangout. Google Meet fick som de flesta andra videotjänster ett rejält uppsving under pandemin där man snabbt nådde 100 miljoner dagliga användare.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Ägare: Amerikanska Google.

Hur: Molntjänst.

GDPR-compliance: Google uppger på sin hemsida att man är compliant med gdpr, men det finns flera steg som företag behöver ha kontroll på. Vilka uppges på Googles hemsida. Som ett amerikanskt bolag behöver Google och dess kunder också hantera Schrems II.

Antal deltagare: Från 100 i billigaste företagspaketet, upp till 500 i det mest avancerade.

Streaming/event: Ja, i de större företagspaketen ingår det. Antalet deltagare beror på vilket paket du har och detsamma gäller om du ska sända inom eller utanför organisationen.

Teknik: 720 p videoupplösning som är ställbar i mötet. Codec: VP9 som utvecklats av Google och också används på Youtube. 

Utvalda funktioner: Skärm- och videodelning, textning i realtid, inspelning i företagspaket, bakgrundsljuds-reducering, möjlighet att ringa in till videomöte, breakout sessions, omröstningar och Q&A, chatt, kalenderintegration, gallery view.

Room-koppling: Ja, Google har sin egen rumslösning.

Interoperabilitet: WebRTC för att gå med i möten oavsett enhet. Google och Pexip har också ett samarbete för att ha interoperabilitet med SIP/H.323-baserad utrustning.

Identifiering: Egen mötes-id. Tvåstegs-autentisering tillgänglig.

Säkerhet: Samtalen är krypterade end-to-end. I de större paketen finns till exempel säkerhets-dashboard och undersökningsverktyg. 

Administration: I de större paketen kan administration av användare hanteras centralt.


Se hela kartläggningen här:

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.