Videomötesguiden 2023: Gotomeeting

Videomötesguiden 2023: Gotomeeting

Gotomeeting har en lång historia i videomötes-branschen och lanserades redan 2004. Företaget bakom bytte i början av februari 2022 namn från Logmein till Goto, för att komma närmare produkterna hos bolaget där tjänster som Webinar, Room, Training finns som komplement till Meeting. Större spridning globalt än i Sverige.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Ägare: Amerikanska Goto.

Hur: Molntjänst.

GDPR-compliance: Goto uppger på sin hemsida att man är compliant med gdpr. Man har anpassat sina system och hantering för att klara av kraven i eu-regleringen. Som ett amerikanskt bolag behöver Goto också hantera Schrems II.

Antal deltagare: Beroende på paket 150 eller 250.

Streaming/event: Har lösning som heter Gotowebinar.

Teknik: Videoupplösning 1080p i vissa specifika situationer, men oftast 720p. 

Utvalda funktioner: Har en smart assistent som transkriberar mötet, skärmdelning, media-delning, valbar bakgrund, digital whiteboard, chatt, eget mötesrum samt inspelning. Har dessutom en enklare variant för mobila användare som sparar dataanvändning.

Room-koppling: Finns i systerlösningen Gotoroom.

Interoperabilitet: Det är möjligt att ansluta till möten utan att ha Goto-konto, eller app. Då anslutar man via webbläsare.

Identifiering: Möjlighet att ställa in lösenord för möten. Möten kan låsas efter starttid så att alla nya deltagare därefter behöver godkännas.

Säkerhet: Ljud och video är krypterade med AES-128-HMAC-SHA1 och media som delas med AES 256-bit. 

Administration: I administrations-centret kan man administrera såväl användare som tjänster, genom att exempelvis lägga till nya användare, hantera grupper eller licenser.


Se hela kartläggningen här:

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.