Videomötesguiden 2023: Nuiteq Stage

Videomötesguiden 2023: Nuiteq Stage

Nuiteq är ett svenskt mjukvaruföretag har produkter för smartare samarbete för individer, grupper, skolor, företag och statliga organisationer. Den prisbelönta mjukvarulösningen Stage används av kunder i över 70 länder.  Nuiteq Stage är en modern mötestjänst som fokuserar på delaktighet, engagemang och interaktion. Lämpliga möten är 1-1, brainstorming- och beslutsmöten, avdelningsmöten och ATP (inom offentlig sektor) eller större workshops och utbildningar. 

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

 • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
 • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
 • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
 • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Ägare: Svenska Nuiteq har nyligen förvärvats av Clear Touch, en amerikansk tillverkare av interaktiva pekskärmar.

Hur: Finns i flera varianter:

 • Molnbaserad från Nuiteq (driftas på servrar i Sverige hos Cleura som tidigare hette City Network),
 • Molnbaserat via partners,
 • I kundens egna system (så kallad on-premise).

GDPR-compliance: Ja. Nuiteq och dess svenska personal verkar som ett svenskt bolag med huvudkontor i Sverige. Nuiteq är produktmässigt oberoende från ägaren, det vill säga att bolagen bedriver olika typer av verksamheter. Nuiteq följer EU:s datalagstiftning och delar inte heller kunders personuppgifter med sin ägare. Genom att Foreign Intelligence Surveillance Act reglerar hur utländsk data får övervakas på amerikanskt territorium faller Nuiteq utanför detta, då ingen data plötsligt överförs till amerikansk mark som följd av ägarbytet.

Antal deltagare: Nuiteq Stage lämpar sig för mindre möten och även om en gräns inte finns så rekommenderar företaget inte fler än 50 video-deltagare. Delar man inte video så kan betydligt fler delta utan problem och använder bara whiteboarden separat så det finns ingen gräns.

Streaming/event: Nej.
Teknik: Nuiteq Stage är en webbaserad lösning som fungerar på de flesta enheter, gjord för att folk ska kunna interagera och jobba tillsammans. Lösningen består av whiteboard, chat och video. Kunden kan välja att ha alla tre moduler eller anpassa lösningen.

Utvalda funktioner: 

 • Whiteboard/Digital Canvas 
 • Ladda upp/ladda ned filer samt hela mötet 
 • Presentationsverktyg 
 • Skissnings och anteckningsverktyg 
 • Mallar 
 • Skapa flödesscheman 
 • Post-it 
 • Timer 
 • Välj färger/text fonts/storlek 

Room-koppling: Nej.

Interoperabilitet: Nuiteq Stage är en webbapplikation som fungerar i Google Chrome, Firefox, Edge och Safari. Ingen nedladdning krävs. Mjukvaran fungerar både på stora interaktiva skärmar och mindre enheter såsom laptops/datorer.

Identifiering: Lösenord till möten, endast inloggade deltagare släpps in. Möten kan låsas för att inte släppa in nya deltagare. Deltagare kan kastas ut från mötesrummet. 2-faktor autentisering finns och identifiering via BankID stöds. 

Säkerhet: Nuiteq arbetar efter processer och policys för Information Security Management System (ISMS) och är certifierat enligt ISO 27001 av Bureau Veritas. Allt för att säkerställa rätt hantering av våra kunders och användares data och integritet. Nuiteq Stage hostas hos Cleura med huvudkontor i Karlskrona och lyder under svensk datalag. Penetrationstester genomförs av Defensify, nya tester sker efter en plan när kritiska moduler genomgått förändringar. 

Nuiteq Stage använder 256-bitars AES-kryptering för all kommunikation både av video/audio och whiteboard-data. All data är också krypterad vid vila när den sparas på disk. 

Administration: Centrala administratörer kan hantera användare, dashboards, och rapporter i molnet via Active Directory. 


Se hela kartläggningen här:

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.