Videomötesguiden 2023: Pexip

Videomötesguiden 2023: Pexip

Pexips plattform kan hantera allt från ultrasäkra regeringsmöten till personliga banktjänstemöten. Kunderna använder videoplattformen för att kunna ha säkra möten, skapa nya tjänster och höja videomötesupplevelsen – oavsett vilket mötesrum eller hårdvara som används. Tjänsterna bygger på videomötesrum, så kallade VMR, och lösningen kan hanteras som en self-hosted lösning av kund eller i molnet.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Ägare: Norska Pexip.

Hur: Finns som molntjänst (Service/Cloud) eller som self-hosted-variant (Infinity).

GDPR-compliance: Pexip berättar på sin hemsida att man på bästa sätt hanterar informationssäkerhet, personlig integritet och transparens. På hemsidan finns tydligt beskrivet vilken data man samlar in, hur den används och hur länge den sparas, vilket är viktiga frågar att hantera kring gdpr. Det finns också rutiner för att hantera personlig data om någon vill ha ut den eller radera den.

Antal deltagare: I Pexip Service/Cloud kan man vara upp till över 100 samtidiga per VMR. Pexip Infinity (Self-hosted) har ingen fast gräns på hur många man kan vara utan beror mer på vilken kapacitet servrarna har.

Streaming/event: Ja. Direkt till populära streamingplattformar från tredje part med integration.

Teknik: Stöd för upplösningar upp till 1080p. Använder flera codec för video, bland annat H.264 SVC samt VP8. Audio Codec: Flera där Opus och Silk ingår.

Utvalda funktioner: Ai-styrd layout-anpassning med gallery view, möjlighet att branda mötesrummet, chatt, skärm- och mediadelning, kalenderintegration. 

Room-koppling: Ja. Stöder standardbaserade videosystem (H323/SIP) som till exempel Cisco, Poly, Avaya, Huawei och Yealink. Ett samarbete med Logitech finns för att leverera mjukvara i konferensrummen.

Interoperabilitet: Pexip anger att man är ledande här, både när det kommer till stöd för plattformar och funktionalitet, med bland annat interoperabilitet med Microsoft (Teams och Skype for business) och Google. Med WebRTC går det att ansluta för externa deltagare i möten utan att ladda ner app.

Identifiering: Infinity (Self-hosted) har stöd för SAML och integration mot bland annat Bankid. Service/Cloud har stöd för Single sign on.

Säkerhet: För kryptering används TLS, H.235 och AES 256.

Administration: Service/cloud administreras från Pexip Control Center och Pexip Infinity från ett webbgränssnitt. Det går att hantera användare, funktioner och uppgraderingar. 


Se hela kartläggningen här:

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.