Videomötesguiden 2023: STV Smart Meeting

Videomötesguiden 2023: STV Smart Meeting

Svenska STV är en veteran i videomötes-branschen som drog igång redan 1972. 2005 fusioneras STV med Frontyard Communications och man får in Smart Meeting som man på sin hemsida kallar för kronjuvelen i sitt mötes­utbud. Smart Meeting är en tjänst där STV hyr ut virtuella mötesrum, så kallade VMR, till sina kunder. I grunden finns WebRTC och tjänsten fungerar även med befintlig konferensutrustning.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Ägare: STV – Svenska Tele & Video Konsult.

Hur: Molntjänst med VMR.

GDPR-compliance: Ja. STV:s servrar står i Stockholm och videotrafiken för möten i Sverige går således inom Sverige. Även kundadministration hanteras på STV:s interna servrar och den sortens kunddata har bara STV Smart Meeting tillgång till.

Antal deltagare: I dagsläget upp till 6000 samtidiga beroende på uppkopplingstyp om många ringer in till mötet. Färre om alla kör video.

Streaming/event: Ja, via STV:s streamingserver.

Teknik: Video har 720p upplösning med h.264-codec. Presentationer har 1080p. Audio codec som används är aac & Opus.

Utvalda funktioner: Välj din egen layout för mötet, chatt för WebRTC-deltagare, stöd för användning av dubbla skärmar, skräddarsydda profiler, möjligheten att tysta alla andra deltagare i mötet, whiteglove–assistans via telefon och/eller video, viss egen branding och custom IVR.

Room-koppling: Ja, det går att koppla till mötesrumsteknik med SIP/H323. STV har  erbjudande för virtuella mötesrum, samt även registreringstjänst mot egna VCS:er i Sverige.

Interoperabilitet: WebRTC ger externa deltagare chans att delta utan att ladda ner app. Går att koppla till befintlig utrustning med SIP/H323.

Identifiering: Lösenkoder och secretlänkar. Deltagarlista (SIP och Webrtc). Möjlighet till att låsa mötet när samtliga deltagare är på plats.

Säkerhet: End-to-end kryptering för videomöten (AES och TLS). Svenska servrar och trafiken routas i Sverige.

Administration: STV hanterar managering av Smartmeeting-kunder, med möjlighet att sätta upp mötesrum och få ut statistik.  


Se hela kartläggningen här:

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.