Videomötesguiden 2023: Telia video

Videomötesguiden 2023: Telia video

Telia erbjuder videomötestjänster som är produceras av våra högt certifierade videoingenjörer i både i Sverige och Finland. Tjänsterna kan levereras, i stort sett, över hela världen.  Tjänsterna bygger bland annat på Cisco meeting server, Pexip och Ciscos molntjänst Webex. 

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Ägare: Telia 

Hur: Telia producerar tjänsten i egna datacenter, i eget nät, som vi kan leverera hela vägen fram till kunden med krypterad trafik för att garantera säkerhet. 

Telia erbjuder både video som tjänst där Telia ansvarar för allt från nätet till videosystemet och som friköpt hårdvara. Genom Telias egna finansbolag kan kunden leasa hårdvaran och allt därtill till ett fast månadspris om så önskas.  Telia är en one-stop-shop för -kommunikationstjänster inom mobil- tele- video- och mötestjänster. 

GDPR-compliance: Ja. 

Antal deltagare: Telias tjänster kan hantera upp till 1000 samtidiga deltagare per möte. 
Streaming/event:  Ja. Telia kan leverera båda genom vår partner Quick channel. 
Teknik: Telia tjänst kan realiseras genom olika plattformar beroende på kundernas behov. ”On prem” hos kunden, genom vår egen infrastruktur eller helt i molnet. Våra plattformar är baserade på Cisco Meeting server, Pexip och Webex. Teliaerbjuder hårdvara från ledande leverantörer  som är både Webex-, Microsoft-, Google Meet-, och Zoomcertifierade. 

Utvalda funktioner: Telia erbjuder egen svensk-, engelsk- och finsktalande direktsupport för mötestjänsterna, integration med Microsoft Teams, Mötesbokning via Outlook, säkra virtuella mötesrum med användarauthentisiering

Room-koppling: Telia erbjuder videorumskoppling i Outlook, så att videosystemen är synliga där. Videosystemen kan då enkelt bokas och inkluderas i möteskallelser.

Interoperabilitet: Telias videotjänst möjliggör interoperabilitettill olika plattformar både med videosystemen, Webex, integration med Microsoft Teams och WebRTC. 

Identifiering: Identifiering kan ske på flera olika sätt. Med hjälp av unika möteskoder för varje möte, fasta och samma möteskoder till varje möte. Vi kan också erbjuda mötesrum med användarautentisiering.

Säkerhet: Telia använder AES som kryptering på videotrafiken. Trafiken går genom servrar som står i Telias datacenter För kunder som har Telia Datanet, så skapas ytterligare en dimension på kvalitets- och säkerhetskontroll av videotrafiken. 

Administration: Telia erbjuder verktyg för självadministration där kunden själv kan ta ut information och statistik över sitt videoanvändande från vårt videoverktyg. Kunden kan också vända sig till vår egen videosupport (både med video och telefon) för att få hjälp. I vissa fall, kan kunderna även bli tilldelad en egen servicemanager.


Se hela kartläggningen här:

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.