Videomötesguiden 2024: Curoflow Video

Videomötesguiden 2024: Curoflow Video

Hur: Molntjänst. Webbaserat. 

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Gdpr-compliance: Curoflow Video är utvecklad i Sverige och driftas på dedikerade servrar i Sverige för strikt efterlevnad av GDPR. Inga utomsvenska underleverantörer utgör del av tjänsten, ingen data lämnar Sverige och all användardata kan raderas av användarna. 

Teknik: Baserat på WebRTC-protokoll, där node.js körs i multithread-läge på media- och applikationsservrarna. Genom en kombination av P2P och SFU möjliggörs 100+ klienter i ett videosamtal. Upplösningen är olika beroende på bandbredd och kan ställas in från standard, HD till full HD. Vid goda förutsättningar är video-upplösningen 720p. Videocodec: VP8 eller H.264. Ljudcodec: G.711, G.722, ILBC och ISAC.

Utvalda funktioner:  Visa deltagare i rutnät eller en deltagare i större fönster, så kallat presentationsläge, co-host funktionalitet för organisationer med flera anställda, tysta deltagare, dela filer, video och skärm, räcka upp handen, inspelning av videomötet, kalenderkoppling (Google och Outlook), chatt, valfri bakgrund. Inloggning i användarkonto genom SITHS, BankID eller multifaktor. Bjud in deltagare via mejl eller länk och be dem autentisera sig med BankID eller kod.

Ai-funktioner: Inga AI-funktioner

Antal deltagare: Upp till 100 per möte.  

Streaming/event: Nej.

Room-koppling: Nej. 

Interoperabilitet: Kan integreras mot Microsoft Teams för större kunder. 

Identifiering: SITHS eller BankID.

Säkerhet: All kommunikation mellan användaren och servrarna där Curoflow är driftsatt sker med HTTPS/TLS-certifikat, för att all data ska vara krypterad och inte kunna läsas av tredje part. Känsliga uppgifter krypteras med AES-256 och vår databas körs i replikeringsläge för säker lagring. Mjukvara och bibliotek uppdateras regelbundet för att förhindra obehörig åtkomst. Vidare analyseras hela videotjänsten av ett utomstående Security Operations Center (SOC) och tester utförs regelbundet för att upptäcka potentiella säkerhetsrisker.

Administration: Mötesvärd administrerar schemaläggning, deltagare samt mötets och deltagarnas tillåtna funktioner och inloggningsalternativ. Superanvändare kan köpa, administrera och tilldela licenser och behörighet till kollegor/medarbetare.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.