Videomötesguiden 2024: Nordic for Zoom

Videomötesguiden 2024: Nordic for Zoom

Ägare: Zoom, levereras av den svenska systemintegratören Visualised.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

 Hur: Videotjänsten som är en av många funktioner i Nordic for Zoom driftas on-prem i Svenska Visualiseds datacenter eller i kundens egen miljö. 

 GDPR-Compliance: Vi har utformat Nordic for Zoom med strikt efterlevnad av GDPR i åtanke. Detta innebär att all datahantering och bearbetning sker i enlighet med standarderna för dataskydd och integritet. Då Nordic for Zoom är en Hybrid molnlösning kan organisationer styra var data lagras och hanteras. Detta ger organisationen stor möjlighet att anpassa lösningen efter sina säkerhetsbehov.

  Antal deltagare: Nordic for Zoom har som standard 500 deltagare per möte. Baserat på hur kunden önskar drifta tjänsten, i Visualiseds Datacenter eller i egen on-prem miljö kan antalet deltagare per möte justeras. 

  Steaming/Event: Med Live Streaming-appen med Zoom kan du strömma till Twitch, YouTube, Facebook och anpassade RTMP-destinationer, individuellt eller med upp till 3 strömmar samtidigt. Nordic for Zoom har också funktioner från Zoom Webinar, Zoom Sessions och Zoom Events.

Zoom Webinar är en plattform för att hålla online-seminarier. Den är utformad för att hantera stora publikgrupper, vanligtvis för enmanspresentationer eller paneler. Användare kan hålla presentationer med interaktiva element som Q&A, omröstningar och chatt. Det finns även möjlighet för webbkameradelning, skärmdelning och inspelning. Perfekt för föreläsningar, företagspresentationer och storskaliga informationsmöten. 

Zoom Sessions tillåter mer interaktiva och gruppinriktade möten, ofta som en del av en större händelse (som en del av Zoom Events). Deltagare kan gå med i olika ”sessions” eller breakout-rum för mindre gruppinteraktioner, workshops eller diskussioner. Värdar kan styra och organisera dessa rum för specifika ämnen eller gruppaktiviteter. Idealisk för konferenser, utbildningar och nätverksevenemang där deltagare kan delta i olika sessioner. 

Zoom Events är en allt-i-ett-plattform för att skapa virtuella evenemang. Den kombinerar funktionerna i Zoom Webinar och Zoom Sessions för att skapa en heltäckande evenemangsupplevelse.  Plattformen erbjuder verktyg för evenemangsregistrering, biljettförsäljning, och en evenemangshubb för att organisera flera sessioner och webinarier. Det finns även möjlighet för nätverkande och interaktion mellan deltagare. Passar för större konferenser, företagsevenemang och utbildningsprogram där det finns behov av att hantera flera sessioner och interaktioner under ett enda evenemang.  

Teknik: Från 720p till 1080p beroende på paket och bandbredd. Videon använder en variant av H.264-codec, medan ljudet använder HD voice med Silk och Opus voice-codec. 

 Utvalda funktioner:Breakout Rooms , textning med språköversättning ,Zoom Whiteboarding mellan användare i möte,Zoom AI Companion ,Mötesanteckningar ,Polls/Surveys ,Skärmdelning med fler skärmar samt tecken och tolkfunktioner.

  AI-funktionalitet: Ja, Zooms AI-Companion. Med Nordic for Zoom kan kunden implementera sina egna AI-språkmodeller för att kunna nyttja AI Companion som har många funktioner för hela plattformen,  specifikt för möten:

Smarta Mötessummering: Skapa en sammanfattning och nästa steg av vad som diskuterades i dina möten och dela via e-post och teamchatt. 

AI Companion  Kom snabbt ikapp under ett möte och få klarhet i vad du missat under ett möte utan att avbryta det. Fråga AI Companion vad du missat och få en klar bild vad deltagarna talat om. 

Smarta inspelningar – Se på dina på helt nya sätt. AI Companion ger inspelningar höjdpunkter, smarta kapitel, sammanfattningar och nästa steg; förbättrad med konversationsanalys, indikatorer för ämnesspårning, och mer 

 Room-koppling:Nordic for Zoom har även funktionen Zoom Rooms. 

 Interoperabilitet: Mötesfunktionen för Nordic for Zoom har interoperabilitet inbyggt som standard. Alla videomöten har inbyggd telefonbrygga, Skype for Businessbrygga och H.323/SIP enheter har möjlighet att ansluta till dessa möten. I mötesrummen finns möjlighet för Guest Join till MS Teams, Google Meet och Webex 

 Identifiering: Nordic for Zoom integreras som standard via SSO eller IDP. Integrerad identifieringslösning med exempelvis BankID för interna och externa deltagare lanseras under Q2. 

 Säkerhet: Nordic for Zoom fokuserar på säkerhet. Alla videomöten driftas on-prem i Visualiseds eller kundens egen miljö. Detta medför att all realtidsmedia är kontrollerad av dig som kund eller av Visualised. Tjänstens möten är som standard krypterad. Möjligheten att kontrollera kryptering med egna krypteringsnycklar finns tillgänglig i tjänsten utöver standardkrypteringen 256-bit AES-GCM och End-to-end kryptering. 

 Administration: All användarhantering och administration av plattformen sker via en webbaserad administratörspanel. Enklare inställningar för enskilda användaren kan utföras i appen för dator, mobil eller platta.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.