Videomötesguiden 2024: Tele2 Video

Videomötesguiden 2024: Tele2 Video

Ägare: Tele2

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Hur: Svensk molntjänst med fokus på interoperabilitet och säkerhet

GDPR-compliance: Ja. Alla system finns i Tele2s lokaler i Sverige och manageras helt av Tele2s personal.

Antal deltagare: Upp till 100 deltagare per möte. 

Streaming/event: Ja, möten kan streamas och spelas in via QuickChannelsom också kan hantera exempelvis deltagarregistrering, röstning med mera.

Teknik: Bygger på Cisco Meeting Server som finns med på listan från Esam samt Mividas för bokning, administration, rumssystemhantering och säker identifiering.

Utvalda funktioner: Enkel bokning via Outlookplugin eller websida. Öppet system som kan anslutas till från både konferensrumssystem, dator, smartphone, skype och vanlig telefon. Säker identifiering med Bank-ID, SAML och SMS-verifiering. Egen branding på inbjudningar, domännamn och färger/bilder.  

Ai-funktioner: Vi har AI-stöd i vår recording och streamingtjänst. I tjänsten textas både inspelat material och livesändningar med stöd av generativ AI. Det går också att översätta undertexten till flera språk helt automatiskt i inspelat material.

Room-koppling: Ja, tjänsten stödjer rumssystem med både SIP och H.323 för standardsystem samt WebRTC för BYOD. Tele2 Video innefattar även stöd för rum-som-tjänst där konferensrumsutrustningen registreras och administreras i systemet och Tele2 tar ansvar för systemets funktion.

Identifiering: Säkra länkar och PIN-koder som standard. Bank-ID, SAML och SMS-verifiering som tillval. Lobbyfunktion med möjlighet till att låsa mötet när samtliga deltagare är på plats.

Säkerhet: All videotrafik krypterad med AES och/eller SSL, alla servers under Tele2s kontroll och följer de säkerhetskrav som ställs på en svensk operatör enligt LEK. 

Administration: Kunden får själv tillgång till administrationsgränssnitt för att hantera bokningar, användare och rum med tillhörande statistik. Möjlighet finns till SAML-koppling för automatiserad administration av användare.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.