Vikbar wlan-lur för trådlösa surfpunkter

Vikbar wlan-lur för trådlösa surfpunkter

D-Link presenterar vad de hävdar är den första vikbara trådlösa bredbandstelefonen på marknaden av så kallad ”clam shell modell”. Den baseras på ip-telefoniprotokollet sip och gör det möjligt för användare att ringa gratis då de befinner sig i en trådlös wifi-zon, antingen hemma eller i publika surfpunkter. 

Modellen, DPH-540, ser ut som en vanlig mobiltelefon och väger endast 120 gram och har en färgdisplay och bakgrundsbelysta knappar. Bland funktionerna i telefonen märks bland annat: e-post (POP3), 10 knappar för snabbuppringning, 40 olika ringsignaler, sekretessläge, volymkontroll och sms (om operatören stöder det). Telefonen har även nummerpresentation och adressbok.

Med teknik som reducering av eko, kompensation för fördröjning av datapaket samt återskapande av förlorade datapaket låter ett samtal över trådlösa nätverk lika bra som det vanliga telefonnätet. Säkerhetsmässigt så klarar DPH-540 kryptering med både WEP, WPA och WPA2. 

Priset på telefonen i butik kommer att bli cirka 1 995 kronor och den kommer att släppas i Sverige under 3:e kvartalet 2006.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.