Här är de viktigaste nyheterna i Microsoft Teams 2024

samarbetsverktyg I mars skrotas den äldre Microsoft Teams-klienten helt samtidigt som du får möjlighet att arkivera innehållet i en kanal som inte längre används – det är några av nyheterna som väntar under året som kommer.

Här är de viktigaste nyheterna i Microsoft Teams 2024

Microsoft Teams är ett av de mest populära samarbetsverktygen på den svenska marknaden och plattformen utökas fortlöpande med ny funktionalitet. Microsoftmedarbetaren João Ferreira samlade nyligen ihop några av de viktigaste nyheterna vi kan förvänta oss under 2024 i ett blogginlägg.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Här finns nyheter som kommer att förbättra Teams-upplevelsen för både slutanvändare och administratörer. Dessutom finns det ett antal funktioner som endast kommer att bli tillgängliga i Premium-versionen av Teams.

Den gamla Teams-klienten skrotas den 31 mars

Under 2023 släppte Microsoft en helt ny Teams-klient som bland annat bjöd på förbättrade prestanda och ökad säkerhet. Men många användare har ännu inte tagit steget över till den nya klienten – något som Microsoft nu vill råda bot på. Den 31 mars kommer alla användare att slussas över till den nya klienten per automatik, vare sig man vill det eller inte.

Om du redan nu vill gå över till den nya klienten så finns det möjlighet att göra det genom att gå in i inställningarna för Teams och aktivera den.

Slå på och av din mikrofon direkt från Windows aktivitetsfält

Om du använder Teams i Windows och har den nya klienten aktiverad så kommer det från och med januari finnas möjlighet att slå på och av din mikrofon i samband med möten genom att klicka på mikrofonsymbolen i aktivitetsfältet. Ett annat alternativ är att samtidigt trycka Windowstangenten+Alt+K.

En annan januarinyhet kommer att bli en funktion för att ändra inställningarna för ljud och video utan att du behöver djupdyka i inställningsmenyn. Funktionen kallas “Audio and Video Flyout” och kan aktiveras genom att man klickar på en ikon bredvid kamera- och mikrofonikonerna under ett pågående Teams-möte.

Nytt Discover-flöde för de kanaler som är viktigast för dig

Har du många kanaler och kollegor att ha koll på i Teams-klienten? I slutet av januari lanserar Microsoft den nya, personaliserade “Discover Feed” som lyfter de viktigaste konversationerna. Genom att markera vilka händelser som är viktiga eller mindre intressanta för dig kan du styra vilket innehåll som kommer att visas i framtiden.

Kalenderhändelser visas direkt i Aktivitets-flödet

Längst upp i Teams återfinns Aktivitets-flödet och från och med februari kommer kalenderhändelser att dyka upp även här, exempelvis notifieringar om inbjudningar och uppdaterade möten.

En nyhet som väntas dyka upp i mars är möjligheten för deltagare i samma möte att dela mötesanteckningar och dagordning, både inför och efter ett möte. Detta är något som Microsoft hoppas ska främja samarbete och effektiviteten i ett team.

När ett projekt avslutas, eller läggs på is, kan det finnas behov av att arkivera innehållet i kanalen. Från och med januari kommer kanalägare eller administratörer ges möjligheten att arkivera kanalinnehållet, varpå den försvinner från dina kollegors flöden så att de inte kan redigera innehållet i den. Om du vill återuppliva kanalen så finns det även möjlighet att göra det.

Förbättring av mötesinbjudningar

Utformningen av mötesinbjudningar kommer att förbättras i februari, så att den viktigaste informationen tydligt visas innan deltagaren går in i ett möte.

Den som använder en mobil enhet kommer också att kunna se status för ett pågående möte direkt i sin kalender. Här visas hur länge mötet har pågått, vilka deltagare som är på plats och om mötet spelas in.

Enklare tillgång till Copilot

Användare som har fått tillgång till Microsofts ai-assistent Copilot kommer att kunna ladda ned Copilot for Microsoft 365-appen för att enkelt få tillgång till den direkt från Chat-menyn i Teams.

Här kan du läsa mer om nyheterna i Microsoft Teams 2024.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.