Viktor Underwoods tre bästa tips för mer video i digitala möten

Videomöte Telekom idag vill ha mer video i videomöten. Det handlar både om teknik och kultur. I en ny serie tipsar Viktor Underwood om hur man får upp användandet.

Viktor Underwoods tre bästa tips för mer video i digitala möten

Under slutet av förra året och i början av 2023 hade vi en omröstning på Telekomidag.se. Hur ofta använder du video i dina videomöten var frågan. Bland våra läsare dominerar såklart ett stort videoanvändande, men vi vet att i många organisationer är det mer frekvent att man inte behöver slå på videon om man inte vill.

För att ge våra läsare fler argument att få upp videoanvändet i sina verksamheter har vi tagit hjälp av tre experter på videomöten. Vi bad dem ge sina tre bästa tips var.

Först ur var Fredrik Blid, senior konsult på Exobe. Idag har vi snackat med Viktor Underwood, vd på streamingplattformen Quickchannel.

Här är hans tips:

  • Ha rätt vinkel för kameran

Stå upp och prata in i kamera i ögonhöjd. Det ger mer effekt i videomöten, inspelade videoklipp och i livesändningar.

  • Återanvänd det som ni spelar in

Förläng livslängd på era webinar och sändningar. Om ni gör ett webinar eller livesändning – spela alltid in och återanvänd för de som inte kunde titta där och då.

  • Se mötet som en sändning

Fake-live. Använd förinspelade intervjuer och innehåll som ni kombinerar i era videosändningar. Innehållet blir mer dynamiskt och era videokommunikation kommer ge bättre effekt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.