Villkoren för lokala 5g-tillstånd – nu har PTS tagit fram förslag

5g Lokala 5g-nät är något som både operatörerna och industrier ser enorma möjligheter med. Nu har PTS tagit fram förslag till villkor som kan gälla för lokala 5g-tillstånd. 

Villkoren för lokala 5g-tillstånd – nu har PTS tagit fram förslag

Det har länge talats om vilka möjligheter som 5g kan ge olika industrier. Gruvor som kan automatisera hela eller delar av processen – samt kapa kostnaderna enormt om de inte behöver ha folk nere i underjorden. Logistikcentraler med armador av självkörande lastbilar eller för den delen sjukhus som kan utföra avancerad telemedicin.

Men för att de här olika tillämpningarna ska bli verklighet krävs det möjlighet att få till lokala 5g-tillstånd – och för att tillgodose detta har PTS nu tagit fram förslag på villor som ska gälla.

Vill påbörja tilldelning under 2021

Villkorsförslagen gäller tillstånd i 3 720-3 800 MHz samt 24,25 – 25,1 MHz. Dessa syfta till att på ett ändamålsenligt och robust sätt möjliggöra för lokala 5g-nät vilket man då hoppas ska leda till innovation och utveckling.

Men för att se till att inte skjuta över- eller missa målet helt. Lämnar myndigheten det öppet för aktörer att lämna synpunkter på det remissdokument man tagit fram. PTS avser att påbörja tilldelningen av lokala tillstånd under 2021, så de som har några åsikter om förslagen måste se till att ha dessa inne innan den 15 juni.

Här går det att ta del av remissen.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!