Vinnova fixar nya jobb åt arbetslösa specialister

Med hjälp av Vinnovas satsning Vinnvinn ska arbetslösa specialister snabbt få nya jobb och små teknikföretag kan få hjälp med rekrytering av kvalificerad arbetskraft. Vinnvinn har redan förmedlat flera hundra jobb i Göteborg och enligt Vinnova kan det bli ett viktigt nationellt komplement till traditionella arbetsmarknadsåtgärder. Programmet har presenterats för arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin som är mycket positiv.

– Vi välkomnar Sven Otto Littorins positiva inställning till Vinnvinn och känner oss styrkta att nationellt utveckla projektet och samarbeta med aktörer i olika regioner. Även om det just nu inte pågår några större omstruktureringar, så finns det alltid pågående förändringar i den alltmer globaliserade ekonomin, skriver Per Eriksson, generaldirektör Vinnova, i ett pressmeddelande.

Vinnvinn är ett initiativ för tillväxt där nya affärsmöjligheter och jobb ska skapas genom att matcha kvalificerad kompetens med behov hos teknikbaserade tillväxtföretag. Varje regional satsning görs genom samarbete mellan näringslivsorganisationer, arbetsmarknadsaktörer och innovationsstödjande aktörer. Vinnvinn startade i Göteborg 2003 där hittills mer än 180 personer har fått anställning i 135 småföretag. Året därpå startade initiativet i Skåne och idag finns det även etablerat i Jönköping, Värmland och Uppsala.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.