Vinnova satsar på e-tjänster

Vinnova satsar nästan 21 miljoner kronor på sex projekt kring nya offentliga e-tjänster i Gävle, Jönköping, Linköping, Skåne, Stockholm och Umeå. Med medfinansiering satsas därmed omkring 60 miljoner kronor i projekten.

Linköpings universitet. 2,6 miljoner kronor för utveckling av e-tjänster och en webbportal för körkortsrelaterade ärenden. Umeå universitet får 3 miljoner kronor för att ta fram effektiva e-tjänster för studenter, tjänsten ska bland annat sortera och hantera erbjudanden, frågor och information efter studentens egna val.

E-tjänster för Sambruk är en samverkan mellan 30 kommuner för att gemensamt utveckla kommunala e-tjänster. De får 3 miljoner kronor. S:t Eriks Ögonsjukhus, Stockholm får 2,8 miljoner kronor för att utveckla och testa ett antal elektroniska tjänster för remisshantering. Dessutom får Region Skåne 4,2 miljoner för att utveckla en e-tjänstekatalog för vårdtjänster. Tjänsten underlättar för vårdgivarna att hitta rätt samarbetspartners till exempel i utformningen av vårdplaner. Slutligen får Lantmäteriet i Gävle 5 miljoner kronor för ”Bygga Villa”, som är en e-tjänst för att lättare kunna planera, bygga och bo. Tjänsten ska bland annat underlätta att söka bygglov, fastighetsbildning och lagfart för att bygga villa.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.