Virtuell mobiltelefon för affärsanvändare

Det svenska programföretaget Telepo har en ny virtuell mobiltelefon för företagsmarknaden. Med den kan affärsanvändarens pc bli en virtuell förlängning av mobiltelefonen med möjlighet att kommunicera på en mängd olika sätt, inklusive att ringa, skicka direktmeddelanden och använda konferenssamtal.

Telepo Softphone gör att affärsanvändare kan kommunicera genom att ha en enda identitet och ett enda telefonnummer oberoende av var de befinner sig eller vilket utrustning de använder. Det är en komplett pc-baserad lösning anpassad för mobila användare (som ett komplement till mobiltelefoner och fasta telefoner).

Mobiliteten gör att medarbetarna kan använda funktioner som direktmeddelanden, konferenssamtal och liknande tjänster via sin pc och även online dela till exempel samtalsloggar och kontakter med mobiltelefonen.

– När företagen går över från fasta telefoner till mobiler och ip-baserad kommunikation, då måste de också kunna ge fullt stöd åt sina mobila användare oberoende av plats säger Lars-Michaël Paqvalén, vd på Telepo.

Telepo Softphone fungerar tillsammans med katalogtjänster som Microsoft Outlook och Lotus Notes. Den stödjer överföring av samtal mellan olika enheter och nätverk, inklusive wifi-nät, vilket leder till stora kostnadsbesparingar för företagen.

Lösningen bygger på öppna standarder för att kunna integreras med företagens befintliga system. Telepo Softphone stödjer olika operativsystem och den har avancerade säkerhetsfunktioner, enkla verktyg för administration och är uppbyggd i moduler för att enkelt kunna byggas ut. Tekniken för talkodning kommer från svenska Global IP Sound, som också är leverantör till Skype och Google.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.