Vodafone m2m-satsar i Norden

Marknaden för maskiner som kommunicerar med maskiner växer utan stopp. Nu ger sig Vodafone in på den nordiska marknaden.

Vodafone m2m-satsar i Norden

Den brittiska operatören Vodafone storsatsar på m2m i Norden. Den som ska driva satsningen heter Kalle Wård. Telekom idag ringde upp för att ställa några frågor.

Ti: Berätta om Vodafones m2m-satsning i Norden.

– Skandinavien är ett exportinriktat område där mycket av affären bedrivs genom att leverera produkter och tjänster ut på en internationell marknad. Där tror vi att vårt erbjudande med en m2m-plattform för företagen har vad som krävs för att stötta dem att utveckla sin affär. I Norden finns också en lång tradition av innovation och forskning men det är även en industrität region, här finns det många marknader med stor tillväxtpotential som kan dra nytta av tekniken.

Ti: Hur ser du på maskin till maskin-tillväxten?

– Teknik som drar nytta av m2m växer och vi tror att marknaden för detta kommer bli mycket större framöver. Det finns otroliga möjligheter att använda sig av tekniken inom många olika branscher, där vi vill hjälpa de nordiska företagen att ta sina applikationer ut på den globala marknaden.

Ti: Varför är m2m viktigt?

– Tekniken kommer förändra livet för alla, både företag och konsumenter. Men företag kan dra stor nytta av m2m för att förändra sin affär, hitta nya affärsmodeller och effektivisera de befintliga affärsmodellerna och processerna. Vi upplever att behovet av en global leverantör som kan matcha de kraven är stort, avslutar Kalle Wård, Nordenchef för Vodafone m2m.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.