Vodafone rullar ut 5g-standalone i Storbritannien

5g Jätten Vodafone blir den första operatören i Storbritannien som kan erbjuda sina kunder 5g-standalone.

Vodafone rullar ut 5g-standalone i Storbritannien

Det händer mycket i den brittiska telekombranschen just nu. För några veckor sedan stod det klart att Vodafone och Three UK avser att gå ihop för att bilda en ny marknadsledande operatör på de brittiska öarna.

Och nu lanserar alltså Vodafone som första brittiska operatör 5g-standalone till sina kunder. Bolaget paketerar lösningen som ”5g ultra”, och utlovar upp till 25 procent längre batteritid, bättre 5g-täckning och snabbare 5g-hastigheter.

I och med den stundande sammanslagningen med Three UK bedömer företaget att bolaget kommer kunna leverera 5g-standalone till mer än 99 procent av Storbritanniens befolkade områden 2034. Det ska uppnås genom en investering på 11 miljarder pund i nätet under de kommande tio åren.

I ett första skede blir det kunder i London, Manchester, Glasgow och Cardiff som får tillgång till Vodafones 5g-standalone-nät.

– Vi är spända på vad framtiden har att erbjuda för våra kunder. 5g-standalone är en verkligt transformerande teknik som kan ha en inverkan på industri och företag, särskilt när den blandas med IoT- och cloudtjänster, säger Nick Gliddon, som är ansvarig för Storbritannien på Vodafone.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.