Volvo-affär genombrott för Telenor och Daxcom

Affärer Telenor och den egna systemintegratören Daxcom ska drifta Volvo Cars globala telefoniplattform under tre år. Affären innebär ett viktig genombrott för konstellationen, som nu tar upp kampen med TDC och Cygate på riktigt.

Volvo-affär genombrott för Telenor och Daxcom

Det är just TDC som får se sig snuvade på uppdraget att hantera Volvo Cars telefoniplattform, en Cisco Callmanager-lösning med 19 500 anknytningar. Det kompletterar Telenors tidigare avtal med Volvo Cars för 7 000 mobil abonnemang och fast telefoni.

– Det är precis den här typen av affärer som vi kan utveckla tillsammans med Daxcom. Det är viktigt för oss att ha egna systemintegratörsresurser och inte alltid vara beroende av att samarbeta med bolag utanför Telenor-sfären, säger Mats Almgren, Telenors chef för den svenska företagsverksamheten.

Han menar att Telenor tillsammans med Daxcom är redo att ta upp kampen med TDC och Cygate på ett annat sätt än tidigare.

– I affären med Volvo Cars är Daxcom en underleverantör till oss. Nästa gång kan det vara omvänt, att Daxcom frontar mot kunden, säger Mats Almgren och konstaterar att det nu är upp till bevis:

– Det är ett stort uppdrag för en duktig kund där vi ska svara upp mot deras förväntningar.

Inte nervös

Men Daxcoms vd Brede Bjørnstad är inte nervös. Han har den norska organisationen med 200 personer i moderbolaget Datametrix i ryggen.

– Vi har hanterat den här typen av stora uppdrag tidigare och har en samkörd nordisk operation. Samtidigt etablerar vi ett tekniskt center i Göteborg som ska arbeta med Volvo och andra svenska kunder.

Ti: Vad betyder Volvo-uppdraget för Daxcom i Sverige?

– Vi får muskler att bygga upp verksamheten mycket snabbare än vad som var tänkt från början. Nu är vi 12 personer i företaget och jag räknar med att vi är dubbelt så många inom ett halvår, säger Brede Bjørnstad.

Sedan starten i våras har Daxcom skaffat en handfull kunder som de servar med fullt managerade tjänster. Träningskedjan Sats är en av kunderna. De har gett Daxcom ett nordiskt uppdrag.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.