Vowlan för larmutryckning

Organisationer och företag som kräver snabb respons från personalen kan nu slänga dect-telefonen. Ascom har tagit fram ett nytt kommunikationssystem för vowlan som har inbyggt personlarm, meddelandehantering, personsökning och telefoni.

Ascom Wireless Solutions har ett nytt system för så kallad vowlan, voice over wireless lan. Systemet är baserat på standarden IEEE 802.11b/g och omfattar en inbyggd personlarmsfunktion, meddelandehantering, personsökning och telefoni. Det ger tillgång till en mängd kommunikationstjänster och kan integreras med befintliga röst- och datanät och kopplas ihop med allmänna nät.

I systemet ingår Ascom i75, en vowlan-enhet, Ascoms konfigureringsprogramvara, inbyggd meddelandeserver och voip-nätport. Dessa delar kan kombineras med tredjepartsutrustning som wlan-accesspunkter, trådlösa växlar och telefonväxlar eller ip-telefonväxlar.

Rörelsefrihet

För användaren är Ascom den bärbara telefonen i75 en viktig del i systemet. Den är utformad för tuffa arbetsmiljöer och ger användarna omedelbar åtkomst till röstkommunikation och till meddelande- och larmtjänster.

På så sätt är personalen tillgängliga var de än befinner sig i ett sjukhuskomplex eller i en industrianläggning, vilket innebär att alla alltid kan hålla kontakt med kunder, kontaktpersoner och kollegor. Funktionen för textmeddelanden fungerar ihop med andra interna företagssystem när man vill skicka automatiska påminnelser och meddelanden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.