W715: Navigera till ljuva toner

Med mobiltelefonen W715 satsar Sony Ericsson på gps-tjänster och musikfunktioner i en och samma telefon. Tillverkaren släpper också C510, en budgetversion av sin kameramobil C905, samt musikmobilen W508.

W715: Navigera till ljuva toner

Sony Ericsson W715 kan kallas en navigeringsvillig musikmobil. Den låter användaren söka och tagga platser inomhus eller utanför täckningsområdet. Detta via agps, en form av assisterad gps, och via förinstallerade platsbaserade tjänster. I detta ingår Google Maps, Wayfinder Navigator och möjlighet att geografiskt tagga egna bilder.

På musiksidan bygger telefonen på den kretsteknik som finns i W902 och W980. Till detta har man även kopplat funktionerna Sensme och Shake Control. Den förstnämnda lovar matcha musiken efter användarens humör medan den senare känner av när telefonen är i rörelse och låter användaren byta låt genom att knycka med handleden.

Höljet till W715 är i metall och innehåller en kamera på 3,2-megapixel samt en bildskärm i storleken 2,4 tum som visar 262 000 färger i upplösningen 240 x 320 bildpunkter.

Taltid via gsm är 10 timmar och standby är upp till 400 timmar. Via 3g är taltiden 4 timmar och standby upp till 350 timmar. Det går även att koppla upp sig via wlan samt synkronisera sin e-post och kalender med Microsoft Exchange.

Telefonen som ser leenden

Utöver Sony Ericsson W715 har tillverkaren även passat på att lansera C510, som är en budgetvariant av kameramobilen C905. Nytt under skalet är en uppgradering av den programvara som är kopplad till telefonens kamerafunktioner. C510 bygger till exempel på en ny teknik man kallar Smile Shutter och som automatiskt tar bilder om ett leende upptäcks. Tillverkaren har samtidigt sänkt upplösningen på kameran. Den är på 3,2 megapixel, att jämföra med C905:ans drygt 8 megapixel.

På nöjessidan släpper man även musikmobilen W508, som låter användaren kontrollera olika ljudfunktioner genom att dra med handflatan över telefonen, alternativt skaka den. Den förväntas vara tillgänglig från andra kvartalet 2009.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.