Watchguard kopplar upp kontoret med 3g

Om du inte kan få fast bredband till kontoret eller vill en extra anslutning om den vanliga skulle gå ner kan Watchguard 3G Extend USB kanske vara något för dig.

Watchguard kopplar 
upp kontoret med 3g

Produkten heter ursprungligen CBA 250 och kommer egentligen från företaget Cradlepoint men i Sverige kommer det att stå Watchguard på förpackningen.

Till den lilla oansenliga lådan kopplar du valfritt usb- eller expresscardmodem från din favoritoperatör, ansluter nätverkskabeln till din routers wan-port och vipps så har kontoret internet via 3g. Någon speciell mjukvara eller drivrutin behövs inte och alla inställningar görs via ett inbyggt administrationsgränssnitt. Det finns stöd för över 50 olika modem och fler än 2000 olika operatörer runt om i världen.

Kan fungera som backup

Skulle du ha en brandvägg med mer än en wan-port kan du med föredel använda Watchguard 3G Extend USB för att få en backup- eller failover-anslutning. Watchguard rekommenderar självklart sina egna brandväggar, som har avancerade funktioner för att hantera flera samtidiga wan-förbindelser, men enheten ska kunna anslutas till i princip vilken router som helst.

– 3G Extend USB är ett perfekt komplement till våra övriga produkter och ger inte bara en bra backup för internetaccess, utan är perfekt som en säker primär uppkoppling för mindre kontor, affärer, info-kiosker och liknande mobila lösningar, säger Anders Rastman på Watchguard i Sverige.

2200 kronor plus moms ska kalaset gå på vilket borde vara ganska snabbt intjänat vid ett längre avbrott på den ordinarie linan.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.