Weblink integrerar telefoni i Teams

Telefoni En integration som ska förenkla och öppna upp möjligheter.
Nu lanserar Weblink telefonisystemet Infinity till Microsoft Teams.

Weblink integrerar telefoni i Teams

I dagens mobila värld är ett möte aktivt på ett helt annat sätt än hur det var på 90-talet. Oavsett om du sitter på tåget till Gränna eller på ett café i Stockholm City, hemma eller på kontoret – kan du vara med. Men det har ofta varit med begränsningar.

Nu lanserar Weblink en lösning de menar ska riva en hel del murar.

Företaget har gjort en integration av telefonisystemet Infinity till Microsoft Teams mötesplattform. En lösning som öppnar upp möjligheten att via klient ringa och aktivt delta i gruppmöten. Detta samtidigt som man har tillgång till servicefunktionerna i telefonisystemet. Att det hela sker i samma gränssnitt innebär att både interna och externa kontakter kan delta. Tidigare var alla användare tvungna att ha både Teams och telefoniklient installerad.

– Vi ser att användandet av Teams starkt ökar, där företag och organisationer arbetar alltmer i grupper. Genom integrationen erbjuder vi enkel åtkomst till arbetsmötet och möjligheten att även ta med telefonisystemet med tillhörande servicefunktioner in i mötet, säger Oscar Civill, vd på Weblink.

Integrationen gör det alltså möjligt att ta med saker som samtals- och administrationshantering samt samtalsstatistik från telefonin in i Teams.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.