Weblink köper teleåterförsäljare i Stockholm

Genom att köpa Stockholms-baserade teleåterförsäljaren Företagstelefoner hoppas operatören Weblink plocka marknadsandelar i huvudstadsområdet. Säljare är LG-Ericsson-distributörerna Licencia.

Det är inte första gången som Weblink köper en lokal teleåterförsäljare. Sedan ett par år äger operatören också Telecom i Alingsås som precis som Företagstelefoner är återförsäljare av växlar från LG-Ericsson. Bakom köpet ligger en förhoppning att locka till sig fler av de operatörskunder som i och med Telias nedläggning av isdn-duo tvingas hitta nya anslutningstjänster för sina telefonväxlar.

– Att vi äger återförsäljaren kommer att göra det lättare att paketera växellösningar med våra egna tjänster och Företagstelefoner har en stor och stabil kundkrets, säger Weblinks vd Mikael Andersson.

”Ingen risk för konflikter”

Enligt Mikael Andersson har Företagstelefoner omkring 800 kunder med kundplacerad utrustning. Någon risk att det kommer att bli grus i maskineriet i relationen med operatörens övriga återförsäljare i regionen tror han inte heller.

– Om vi skulle råka springa på en kund samtidigt som någon av våra andra återförsäljare så släpper vi den kunden. Vi har en bra relation med våra återförsäljare och erfarenheten från Alingsås är att situationen uppstår väldigt sällan.

Även om målsättningen är att få fler av Företagstelefoners kunder att välja Weblink som operatör kommer de att fortsätta erbjuda tjänster även från andra operatörer till dem som vill.

Behöver en stark partner

Företagstelefoner har i dagsläget fem anställda och ägarbytet innebär inga planerade ändringar på personalfronten.

– Däremot har vi möjlighet att få synergieffekter på supportsidan. Eftersom 90 procent av all support idag sker på distans kommer Telecom i Alingsås och Företagstelefoner att kunna dra nytta av varandras kompetens. Weblink får också en ännu bredare kunskap om LG-ericsson vilket ger oss bättre förutsättningar att anpassa våra tjänsteerbjudanden, säger Mikael Andersson.

Han räknar med att affären kommer att ge Företagstelefoner bättre möjlighet att klara den tuffa konkurrensen på telemarknaden där många fristående återförsäljare för en tuff kamp.

– Som ett litet fristående bolag måste man liera sig med en stark operatör. För om man idag säljer 30 procent tjänster och 70 procent hårdvara lär förhållandet vara det omvända inom några år, spår Mikael Andersson.

Telekom idag har sökt säljaren Licencias vd Christer Joelsson för en kommentar till beslutet att avyttra Företagstelefoner men inte lyckats nå honom.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.