Weblink öppnar lokalkontor i Stockholm

Bransch Göteborgsbaserade Weblink har sedan tidigare lokalkontor i Malmö, Helsingborg och Alingsås. I juni öppnar de nytt i huvudstaden och har rekryterat en veteran i branschen för att leda satsningen.

Weblink öppnar lokalkontor i Stockholm

Stockholmssatsningen blir om allt går enligt planerna ett stort steg uppåt för Weblink. Total kommer sju personer att arbeta på det nya kontoret.

– Vi har en växande skara återförsäljare i Stockholm men vi har också sett tidigare att försäljningen blir mycket större med ett lokalt kontor som kan hjälpa till och ge stöd åt dem, säger vd Mikael Andersson.

Från omkring tio återförsäljare i området kring Stockholm idag siktar han på att knyta till sig ett 50-tal.

– På lite sikt tror vi att vi kommer att kunna sälja lika mycket i Stockholm som i resten av landet sammanlagt, säger han.

Det nya kontoret som öppnar i juni kommer att ledas av Oscar Civill. Han har ett långt förflutet som försäljningschef hos Licensia, distributör för LG-Ericsson och har de senaste åren varit affärsområdeschef hos Dialect Väst.

”Kan få folk att lyssna”

– Jag har känt Oscar sedan tiden hos Licensia, många av deras återförsäljare är också våra återförsäljare. Med hans tidigare erfarenheter tror jag att ha kommer att kunna promota våra produkter och tjänster på ett bra sätt. Han är också väldigt omtyckt och har en förmåga att få kunder att lyssna på honom.

Weblinks viktigaste produkt är en sip-baserad ersättningstjänst till isdn för mindre företag.

– Genom den sip till isdn-gateway som Patton plockat fram speciellt för oss kan vi erbjuda en lösning som fungerar för alla de företag som blir tvungna att byta anslutningsform nu när Telia lägger ner isdn-duo. Utan att de behöver byta växel. Men genom att vi numera också är mobiloperatör i Telenors nät och kan erbjuda mobiltelefoni med full växelintegration är våra återförsäljare allt oftare med och offererar lösningar till större företag, säger Mikael Andersson.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.