Whatsapp rullar ut ny app för små företag

Företagsapplikation Whatsapp Business ska göra det enklare för små företag att etablera kontakt med sina kunder. I framtiden kommer deras avancerade kommunikationsverktyg förhoppningsvis bli en kassako.

Whatsapp rullar ut ny app för små företag
Whatsapp

Den nya företagsapplikationen kommer ge småfirmor tillgång till de 1,3 miljarder Whatsapp-användarna. Med WhatsApp Business ges kunderna tillgång till företagsprofiler – bland annat med en beskrivning av verksamheten samt mejl, butikens adress och hemsida. Ett meddelandeverktyg kan hantera vanliga frågor från kunderna – till detta kommer ett statistikverktyg.

En framtida kassako

WhatsApp Business erbjuder också avancerade kommunikationsverktyg – och bakom dagens gratisapp för Android hägrar givetvis möjligheten att dra in stora pengar när företagen har blivit beroende av funktionen.
Företagsapplikationen lanseras först i USA, Storbritannien, Mexiko och Indonesien – men kommer sedan sjösättas i hela världen.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.