Wideco utlovar ”världens enklaste IoT” i ny plattform

IoT Nya IoT-plattformen Wision möjliggör trådlös övervakning och styrning av olika funktioner i fastigheter.

Wideco utlovar ”världens enklaste IoT” i ny plattform

Inga speciella mobilappar och helt utan sladdar – det är försäljningsargumenten för Wideocs nya IoT-plattform Wision Experience som utlovas vara mycket enkel att installera och administrera.

Enheterna kommunicerar med hjälp av 4g, NB-IoT eller LoRaWAN-teknik och kommer att kopplas upp till svenska IoT-operatören Netmores nätverk. Wision-plattformen är av typen serverless, vilket innebär att mätdata lagras i molnet.

– Lösningen gör att vem som helst kan starta upp och läsa av sensorer enkelt via sin mobiltelefon. Med hjälp av mobilens NFC-system kan användaren enkelt hålla sin mobil mot Wision-symbolen på sensorn och bara ”blippa”. Utan någon speciell app eller annan mjukvara visas sedan information om sensorns mätdata direkt i mobilens webbfönster. Detta gör lösningen lika unik som enkel. Både för att visa mätdata från sensorer och för att ansluta sig till Wision-plattformen säger Karl-Johan Wirfalk, VD på Wideco.

Ahlsell blir den första återförsäljaren i Norden som kommer att ha Wision Experience i sitt sortiment.

– Wision är applicerbart i samtliga av våra kundsegment och tillsammans med Wideco kommer vi kunna erbjuda sensorer för olika typer av behov. Vi ser verkligen fram emot att få visa marknaden att IoT är enkelt och kommer kunna bidra till en effektivare vardag säger Johan Wåhlén Grip, Marknadschef IoT på Ahlsell.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.