Wifi får tillgång till nya frekvenser

nätverk Från och med den 15 november växer utrymmet för trådlösa nätverk med 90 procent.

Wifi får tillgång till nya frekvenser

Ökat frekvensutrymme för wifi och andra trådlösa nät med låg effekt – det är resultatet av ett nytt PTS-beslut. Det är frekvensbandet 5 945-6 425 MHz som öppnas för trådlösa, lokala nätverk både inom- och utomhus. Kravet är att effekten ska vara mycket låg utomhus och låg inomhus.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Det nytillkomna frekvensbandet innebär att utrymmet för denna typ av nät ökar med 90 procent från och med den 15 november.

Datavolymer fortsätter att öka

Anledningen till att PTS väljer att öppna ett nytt, tillståndsfritt frekvensband är helt enkelt att man ser ett behov. Alltmer ökande datavolymer ställer högre krav på våra trådlösa nätverk och man vill på detta sätta gynna innovation och stimulera tillväxt.

Beslutet kommer efter det att EU-kommissionen i juni i år beslutade om harmonisering av nytt frekvensutrymme för WAS/RLAN (wireless access system / radio local area network).

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.