Wimax förenar Nokia och Intel

Nokia och Nokia Siemens Networks drar igång ett samarbete med Intel för att säkerställa interoperabiliteten mellan Wimax-enheter.
Nokia kommer dessutom vara bland de första ut med Intels Wimax-kretsar när Nokias internet tablets lanseras under 2008.

Intel Nokia och Nokia Siemens Networks har redan inlett tester i Sprints testlaboratorium i USA, för att kontrollera interoperabiliteten av sina egna och andras utrustningar och enheter.

– Tillsammans med Nokia tar vi nu ansvar för att användare ska kunna dra full nytta av Wimax genom att säkerställa att infrastruktur och mobila enheter fungerar sömlöst ihop, säger Raviv Melamed general manager för Intels mobile wireless group.

Internet tablets med Wimax

Nästa generation av Nokias Internet tablets kommer att använda Intels Wimax-kretsar med arbetsnamnet Baxter Peak, som bygger på samma basbandskrets som finns i Intels Echo Peak minicard-modul.

– Wimax kommer att innebära att användare kan använda internet var de än är, utan att behöva göra avkall på kvaliteten, säger Ari Virtanen, vice vd för Nokia multimedia.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.