Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Windows 10 närmar sig – ny förhandsversion på gång

Mobila system Snart kommer i princip alla nyare Lumia-modeller kunna installera förhandsversionen av Windows 10.

I februari släpptes den så kallade ”technical preview” av Microsofts kommande operativsystem Windows 10, men endast till ett fåtal telefoner. Detta på grund av att väldigt många smartphones med Windows 8 eller 8.1 kör minnet i två partitioner, vilket gjorde att Windows 10 helt enkelt inte fick plats. Nu uppger Microsoft att man utvecklat en programvara som löser den problematiken genom att slå ihop partionerna under själva installationen, vilket gör att det går att installera Windows 10.

I ett blogginlägg skriver Microsoft att de är en knapp vecka från att kunna släppa en ny förhandsversion som ska gå att installera på i princip alla Lumia-modeller som kör Windows 8.1.

Microsoft har haft stora problem att kapa åt sig marknadsandelar från Google och Apple som med Android och Ios dominerar marknaden för mobil-os totalt. Enligt den senaste stora mätningen från analysföretaget IDC hade Windows bara en marknadsandel på 2,7 procent under 2014. Microsofts möjligen sista hopp om bli en spelare att räkna med i den mobila framtiden är alltså en lyckad lansering av Windows 10, som släpps i skarp version senare i år.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter