Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Windows 10 tar plats i ruggad proffsplatta

Ruggat Även mobila enheter för proffsbruk börjar nu komma i versionen med Windows 10. Ruggade 7-tumsplattan Mesa 2 från Juniper Systems är en av dem.

Windows 10 tar plats i ruggad proffsplatta

Som sig bör när det gäller mobila prylar som ska användas av fältarbetare har Mesa 2 ett kraftigt chassi som ska stå pall för såväl damm som vatten som slag och fall. Vintertemperaturer ner till – 20 grader uppges inte heller vara något problem. För att underlätta användningen finns ett helt gäng fysiska knappar som komplement till den sju tum stora pekskärmen även om den senare ska klara av både väta, handskar och stylus-pennor.

Med ett inbyggt extrabatteri kan man göra batteribyte utan att starta om plattan.
Med ett inbyggt extrabatteri kan man göra batteribyte utan att starta om plattan.

Under skalet sitter en fyrkärnig Atom-processor från Intel tillsammans med 4 GB arbetsminne och 64 eller 128 GB lagringsminne beroende på vilken modell man väljer. Som sig bör när det gäller den här typen av handenheter och tablets finns en lång rad tillval i form av allt från 4g och trådlöst nätverk till läsare för streckkoder och rfid-taggar. Tillval är också ett extra inbyggt batteri utöver det löstagbara standardbatteriet. Förutom att ge ytterligare mellan fyra och fem timmars driftstid möjliggör det också batteribyte under drift. Vilka tillval man gör har dock stor betydelse för vikten som kan variera mellan 680 gram och 907 gram.

Men den stora nyheten med Mesa 2 är ändå att det är tillverkarens första platta som kör Windows 10. Man kan med andra ord få precis samma användarupplevelse som vid skrivbordet. Växlar man mellan arbete på fältet och på kontoret kan man rent av använda Mesa 2 som skrivbordsdator. En dockningskontakt gör det möjligt att ansluta plattan till extern skärm och tangentbord samtidigt som den laddas.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter