Windows Live i ny X1-panel

Sony Ericssons flaggskepp, Xperia X1, bygger sitt gränssnitt på en uppsättning paneler för olika syften och behov. Dessa har nu utökats med nya paneler för Facebook och Windows Live.

Sony Ericsson har samarbetat med Microsoft och den sociala nätverkssajten Facebook och utvecklat nya paneler till Xperia X1 för kontakthantering samt uppladdning av bilder på webben. Panelerna utgör ett tillägg till den befintliga panelen från Dashwire, en sajt och tjänst för synkronisering av telefonens innehåll med webben.

På Microsoft är man glad över att kunna koppla ihop sin tjänst Windows Live med tillverkarens senaste flaggskepp inom smartphones.

– Vi är entusiastiska över samarbetet med Sony Ericsson och integrationen av Windows Live med Xperia X1. 460 miljoner Windows Live-användare kan nu använda X1 och komma åt de funktioner de använder dagligen, säger Todd Peters, marknadschef för Microsoft Mobile Communications Business.

Den nya Windows Live-panelen möjliggör synkronisering med e-posttjänsten Hotmail och anslutning till chatten Live Messenger.

Direktkoppling till Facebook

De nya panelfunktionerna för Facebook gör att man kan se status på sina Facebook-kontakter, ladda upp bilder direkt till sajten och få åtkomst till ytterligare kontaktinformation som telefonnummer. Det går även att använda bilder på sina kontakter som bakgrundsbild i telefonen och därifrån direkt klicka sig fram till ytterligare information för vald kontakt.

Panelerna finns tillgängliga nu för gratis nedladdning och användning direkt från Sony Ericssons sajt.

Paneltävling

För att driva på utvecklingen av ytterligare paneler meddelar mobiltillverkaren också att man utlyst en tävling där både företag och privatpersoner är välkomna att bidra med egna varianter. Det görs via det utvecklingspaket som är kopplat till Windows Mobile 6.1 och som utgör operativ plattform för telefonen. Tävlingen ingår i Sony Ericssons 2008 Content Awards och där vinnaren bjuds på en två dagars workshop i Lund för att presentera sitt bidrag för företagets chefer.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.