Wlan-försäljningen ökar

Försäljningen av hårdvara för wifi-hotspots har ökat med runt 40%. En delförklaring tros vara behovet av nätaccess utan att belasta mobilnätet.

Belastningen på de svenska 3g-näten blir allt högre, med sämre prestanda som resultat, något Ti skrivit om tidigare. Många operatörer har därför intresse av att få mobilkunder online via vanligt wifi där detta är möjligt.

Nu visar en ny rapport från Dell’Oro group att antalet sålda wifi-utrustningar till exempelvis service providers, ökade med över 100% globalt under senaste kvartalet jämfört med samma period ifjol. Intäkterna för trådlöst lan har för samma jämförelseperiod ökat med 20%. Detta menar analytiker har samband med 3g-nätens belastning.

– Service providers med mobil infrastruktur drar nytta av möjligheten till wifi-uppkoppling på offentlig plats eftersom den lättar på trycket för deras reguljära mobilnät, säger Chris DePuy på Dell’Oro.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.