WSP blir bredbandsspelare

Bransch Teknikkonsultbolaget WSP breddar sin verksamhet när de köper bredbandskonsulterna Vicicom.

Vicicom agerar bland annat rådgivare vid utbyggnad och planering av nya fibernät. Nu blir de en del av teknikkonsultbolaget WSP, som breddar verksamheten.

– För WSP innebär detta en satsning på ett nytt segment på marknaden. Kommunikationsnät blir ett bra komplement till våra nuvarande tjänster och vi kommer att kunna utnyttja vår befintliga kundbas. Vi ser detta som en av flera distributionstjänster som framförallt berör den kommunala sektorn, säger Magnus Meyer, WSP:s Sverige-vd.

Vicicom har idag 32 anställda, och till det en internationell verksamhet med 2 anställda. För Vicicoms del är det främst möjligheten att få WSP:s ekonomiska muskler bakom ryggen som man ser fram emot.

– Genom att bli en del av WSP kommer vi nu få de organisatoriska och finansiella muskler som vi tidigare saknat för att genomföra våra högt uppsatta visioner. Vicicom har genom åren jobbat med kunder över hela landet. Men det har varit svårt att erbjuda våra kunder långsiktiga uppdrag då vi primärt verkat ifrån Stockholm, säger Vicicoms vd Torbjörn Sandberg.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.