YIT skaffar nordisk lösning för tele och data

Telenor och Elisa har tillsammans tecknat avtal med bygginbstallationsbolaget YIT, för en sammanhållen nordisk kommunikationslösning.
Telenors del är värd runt 100 miljoner kronor över tre och ett halvt år.

Kommunikationslösningarna ska användas av YIT i Norge, Sverige, Danmark och Finland. Poängen är att YIT stegvis ska kunna knyta ihop alla sina nordiska arbetsplatser i ett telefoni- och datakommunikationsnätverk.

Avtalet omfattar Nordic Connect, som är Telenors nordiska ip-nätverk, mobil- och ip-telefoni, One Phone Concept och växellösningen Incontact. I Sverige omfattar avtalet datakommunikationstjänster.

– Telenor och Elisas nordiska it- och verksamhetsexpertis kommer definitivt att ge oss synergier och kostnadsbesparingar, säger Tutu Wegelius-Lehtonen, director of sourcing and logistics på YIT.

Han påpekar att helhetsgreppet är väldigt viktigt för YIT. De vill köpa lösningar som inkluderar drift och gäller hela företagsgruppen.

– Stadigt fler företag har behov av kommunikationslösningar som fungerar på tvärs över landsgränserna, säger Kjell-Erik Tenold, vd i Telenor AB och ansvarig för nordiska storkunder i Telenor-gruppen.

Avtalet löper över tre och ett halvt år, och för Telenor har det ett årligt värde på 28 miljoner norska kronor. Elisas del i affären är specificerad.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.