Zoom-chefen: Snart kan digitala tvillingar gå på dina möten

samarbetsverktyg Eric Yuan, som grundade samarbetstjänsten Zoom, ser en framtid där vi har personliga ai-assistenter som kan närvara på möten och fatta beslut åt oss.

Zoom-chefen: Snart kan digitala tvillingar gå på dina möten

Zoom:s vd och grundare Eric Yuan tror att vi i framtiden kommer att kunna skicka digitala tvillingar till de möten där vi själva inte har tid eller lust att medverka. Vi kommer att kunna ta hjälp av dessa ai-assistenter både för att representera oss på möten och för att hjälpa oss att fatta beslut av olika slag.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

I en längre intervju med The Verge berättar Eric Yuan att vi dessutom kan förvänta oss att ha flera digitala tvillingar som kan vara på plats på flera videomöten samtidigt. Genom att träna upp de digitala tvillingarnas förmågor kan de bli experter inom vissa områden, som försäljning eller teknikfrågor.

Zoom undersöker redan hur digitala tvillingar kan användas i Zoom Workplace för att automatisera olika slags arbetsuppgifter, som att gå igenom och besvara inkommande e-post. Däremot tror Zoom-vd:n inte att den digitala tvillingen kommer att lagras på Zooms servrar:

– Du kommer att lagra den någonstans där du känner dig mycket säker, kanske i en edge-lösning, på din telefon, dator, eller kanske någonstans du litar mer på, som där du lagrar dina bitcoin.

Eric Yuan berättar också om att Zooms samarbetsplattform eventuellt kommer att få vr-funktionalitet någon gång i framtiden, där de digitala tvillingarna kommer att dyka upp som 3d-avatarer.

– Detta är bara början, upplevelsen längre fram är en 3d-version av dig själv som kan imitera dig mycket väl, så att man inte kan avgöra om det är en riktig person eller bara en 3d-version, säger Eric Yuan till The Verge.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.