Zoom Contact Center får egen ai-assistent

kontaktcenter Utmanare till ChatGPT tar plats i Zooms kontaktcenterplattform.

Zoom Contact Center får egen ai-assistent

Inom kort kommer Zooms kontaktcenterplattform Zoom Contact Center att förstärkas med generativ artificiell intelligens. Men ai-assistenten Claude kommer inte att bygga på teknik från OpenAI:s plattform ChatGPT. I stället hämtar man teknik från Zooms nya samarbetspartner Anthropic, som är en konkurrent till Open AI som har tagit fram egna språkmodeller.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Claude, som väntas komma till användning även i andra produkter från Zoom, kommer inledningsvis att komma till användning i ett så kallat agent assist-verktyg, vilket Cx Today rapporterar om.

– Med Claude, som vägleder agenter mot pålitliga lösningar och driver självbetjäning för slutanvändare, kommer företag att kunna ta kundrelationerna till nästa nivå, säger Zooms vd Eruc Yuan.

Ai-assistenten kommer att hjälpa agenterna i kontaktcentret att söka information i flera olika system för att snabbare kunna besvara frågor från kunderna. Men tekniken kan också användas för att göra Claude till en kraftfull självservicelösning som låter kunderna söka efter svaret på egen hand.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.