Zoom skruvar upp säkerheten – utökar möjligheterna till kryptering

videomöten Känslig information som förmedlas via telefonsamtal och virtuella mötesrum får förstärkt skydd.

Zoom skruvar upp säkerheten – utökar möjligheterna till kryptering

Nu ger Zoom möjlighet till totalsträckskryptering (end to end-kryptering) i funktionerna Zoom Phone och Breakout Rooms. Det innebär att användare som delar data och känslig information i telefonsamtal eller virtuella grupprum kan känna sig säkra på att inte någon obehörig person lyckas komma över informationen. Tidigare har funktionen endast varit tillgänglig under videomöten.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– Vi ser ett behov av att utöka end-to-end-krypteringen till fler funktioner i vår omfattande kommunikationsplattform. Med säkerhetstillägget för Zoom Phone och Zoom Breakout Rooms får användare nu en intuitiv och säker kommunikation, oavsett om det handlar om ett telefonsamtal eller ett gruppsamtal under ett online-möte, säger Ole Mygind, försäljningschef för Zoom i Norden.

Den utökade krypteringen kan aktiveras under ett pågående telefonsamtal om det uppstår ett behov av att öka säkerheten, men säkrast är så klart att redan inledningsvis välja totalsträckskryptering. En unik säkerhetskod ger möjlighet att verifiera om samtalet är krypterat på starkast möjliga vis.

För att aktivera end-to-end-kryptering i Zoom Phone måste en kontoadministratör aktivera funktionen på Zooms webbplats. De kontakter som ska ingå i samtalet måste ligga under samma Zoom-konto och man kan bara föra ett samtal med en part åt gången. Dessutom måste båda parter stänga av den automatiska ljudinspelningen och använda desktopversionen eller mobilappen för Zoom Phone.

För att få tillgång till den utökade krypteringen i Breakout Rooms kommer varje grupp i ett Breakout-rum få tillgång till en krypteringsnyckel. Totalsträckskrypteringen kan aktiveras under pågående möte om behovet av ökad säkerhet skulle uppstå.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.