Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Zoom lanserar nya funktionen ”Immersive View”

Videomöten En smart funktion för att ge bilden av att alla är samlade. Nu släpper Zoom Immersive View som via smart teknik ger deltagare bilden av att de sitter i samma rum.

Zoom lanserar nya funktionen ”Immersive View”

En i köket, en i sängen och någon som sitter inne på barnens rum. I det tvingade hemmakontorets tidevarv har arbetsplatsen i många fall blivit där det finns plats. Många kämpar med att få till ett bra utrymme och det är inte alla gånger kulissen är passande för externa möten.

De olika videomötestjänsterna har lanserat olika lösningar för detta i form av bakgrunder eller att teknik som suddar ut bakgrunden. I fjol kom så Microsoft med en ny funktion i Teams kallad Together Mode. Denna innebar att algoritmer petade in alla deltagare mot en gemensam bakgrund vilket då gav känslan av att de satt i samma rum.

En stilig lösning som inte minst ger ett proffsigt intryck om man är en grupp som ska samtala med potentiella kunder eller andra viktiga externa kontakter.

Sätter alla i samma miljö

Nu kontrar Zoom och släpper en egen motsvarighet kallad Immersive View. Här kan upp till 25 personer tryckas in mot en virtuell bakgrund. Ypperligt om man vill hålla en viss klass på mötet – eller för den delen ge en skolklass en viss miljö.

Mötessamordnaren är den som bestämmer vad bakgrunden blir, hur deltagarna positioneras samt även storlek på varje deltagare.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!