Zoom och Strikersoft i nytt samarbete

Videomöten Ett avtal där Zooms videolösning integreras i Strikersofts erbjudande. Nu har de båda företaget inlett ett nytt samarbete.

Zoom och Strikersoft i nytt samarbete

Under Ehälsokonferensen Vitalis visade Strikersoft och Zoom tillsammans med Optilogg ett användarnas för hemövervakning med video och automatiserade vårdprocesser. Och i anslutning till detta avslöjade Strikersoft att de även inlett ett samarbete med den amerikanska videomötesleverantören.

Det man gjort är att integrera Zooms video i vårdsystemet Swipecare.
– Vi har letat länge efter en lösning som kan integreras i det dagliga processflödet och är säker med bland annat anonymisering av trafiken, samt innehåller de funktioner som man är van vid från sina vanliga videomöten. Med Zoom tar vi nästa generations videolösningar in i vården, säger Fredrik Eriksson, ansvarig för Clinical Collaboration på Strikersoft.

Förenklar för vårdpersonal

Det nya är att med Zoom integrerat så får vårdpersonal direkt tillgång till flera funktioner, inte minst flerpartsvideo där läkare och patient under ett videosamtal enkelt kan lägga till ytterligare deltagare. Integrationen innebär även att det är endast ett system som vårdpersonalen behöver logga in i.
– Äntligen har vi hittat en partner i Sverige som kan integrera vår videolösning på ett säkert sätt för vården. Vi har mångårig erfarenhet av videolösningar till vården från andra delar av världen, och det ska bli väldigt spännande att få ta dessa in i den svenska sjukvården, säger Markus Nelson, Account Executive Enterprise på Zoom i Sverige.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.