Zoom släpper samarbetsplattform för hybridkontoret

samarbete Telefoni och chatt kombinerat med samarbetsfunktioner – Zoom One är en helt ny kommunikationsplattform från Zoom.

Zoom släpper samarbetsplattform för hybridkontoret

Zoom förknippas kanske främst med videomöten, mycket tack vare att bolaget hade en explosiv tillväxt under coronapandemin, men det är tydligt att man siktar betydligt högre än så.

Zoom One är en ny samarbetsplattform som är framtagen för att användas på dagens hybrida arbetsplatser. Förutom en funktion för videomöten får användarna tillgång till chattfunktion, whiteboard och telefoni i en och samma plattform.

Whiteboard-funktionen kan användas under ett pågående videomöte, så att en arbetsgrupp ska kunna samarbeta mer effektivt och presentera sina idéer visuellt.

– Enkelhet är grundstenen i allt vi gör. Zoom-plattformen har utvecklats från att vara en mötesapp till att vara en heltäckande kommunikationsplattform. Därför är det ett naturligt steg i vår utveckling att introducera en ny paketlösning, i form av Zoom One, säger Ole Mygind, försäljningschef för Zoom i Norden och Benelux.

Zoom One bjuder också på en vässad funktion för översättning av språk och textning i realtid. Förutom engelska kommer översättningen hantera språken kinesiska, holländska, franska, tyska, italienska, japanska, koreanska, ryska, spanska och ukrainska. När ett videomöte är avslutat kan man exportera transkriptioner som har översatts till önskat språk.

Fem olika abonnemang

Det finns fem olika abonnemangstyper för den som vill använda sig av Zoom One. Allt från Zoom One Basic med kostnadsfria videomöten (upp till 40 minuter med 100 deltagare) till Zoom One Enterprise och Zoom One Enterprise Plus med telefoniåtkomst, utökad möteskapacitet och möjlighet att arrangera egna webinar.

En annan nyhet från Zoom är att man släpper ett paket för utvecklare (SDK, Software Development Kit) som vill ta fram egna appar för Zoom-plattformen. Zoom Apps SDK är baserat på javascript och låter utvecklare anropa olika funktioner i Zooms plattform.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.