Zoom: Så förändrades möteskulturen under 2022

videomöten Kommunikationsföretaget Zoom har analyserat användardata för att ta reda på hur vi samarbetade i videomöten under 2022.

Zoom: Så förändrades möteskulturen under 2022

Tisdagar är veckans mest populära dag för att hålla videomöten, boka konferensrum och arrangera hybridevent. Det framkommer av kommunikationsföretaget Zooms sammanställning av hur användarnas beteende förändrades under 2022, vilket UC Today rapporterar om.

Det visar sig också att det genomsnittliga antalet deltagare i ett möte minskade med 30 procent, från tio personer till sju. Däremot är det genomsnittliga Zoom-mötet fortfarande i princip lika långt: 52 minuter jämfört med föregående års 54 minuter.

Inte bara videomöten

Zoom förknippas kanske mest med videomöten, men företagets mjukvara har också funktionalitet för chatt, röstsamtal, whiteboard och för att arrangera onlinekonferenser.

Enligt Zoom är veckans minst populära dag för videomöten och chatt-konversationer fredagar. Det händer betydligt mer på onsdagar, som är det mest populära valet för teamchattar, webinarier och användning av digital whiteboard. Tisdagar är det mest populära valet för Zoom-möten och för att arrangera hybridevent.

Den vanligaste platsen för att genomföra ett videomöte är vid skrivbordet, men många kopplar gärna upp sig från bilen, från ett kafé eller från flygplatsen. Men förvånansvärt många, särskilt i yngre målgrupper, använder sig av Zoom-möten i samband med löprundan. Yngre personer föredrar också gruppchattar framför e-post när det kommer till att kommunicera med kollegor.

De flesta har kameran igång

Fler än hälften av användarna har webbkameran igång när man kopplar upp sig i ett videomöte. Det verkar också som om vi har blivit bättre på att ”unmuta” oss när det är dags att prata under videomötet – andelen personer som var tvungna att informera en kollega om att deras mikrofon var avstängd minskade från 73 till 52 procent under 2022.

Det finns så klart en del saker som deltagarna i ett Zoom-möte inte uppskattar. Högt upp på den listan kommer personer som pratar samtidigt som någon annan gör det, när någon fortsätter ställa frågor efter avslutad mötestid eller när någon äter mat under mötet utan att stänga av sin mikrofon.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.