Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Zyxel lanserar ”design-nätverk”

Nätverk Enkel installation, kompakta mått och attraktiv design.
Med Multy U är tanken att locak en helt ny målgrupp att skaffa mesh-nätverk.
– Noderna är så snygga att de gärna kan synas i hemmet, säger Luke Harley på Zyxel.

Zyxel lanserar ”design-nätverk”

Att ha snabbt nätverk med bra täckning är inget man tackar nej till. Men för de som bor i lägenheter med tjocka väggar eller villor där nätverket ska täcka flera våningar – är verkligheten ofta en annan.

– Många vill ha ett snabbt wifi med bra täckning i alla rum, och ett mesh-nätverk är då en bra lösning. För att få fler att upptäcka detta har vi med Multy U valt att prioritera enkelhet och design. Därför är noderna så snygga att de gärna kan synas i hemmet, och installationen är så enkel att det inte ska gå att misslyckas, säger Luke Harley, produktmarknadsansvarig för Multy U på Zyxel. 

 

Multy U består av tre noder som bildar ett trådlöst nätverk som täcker en större yta än vad en vanlig router klarar. Nätverket har ett enda användarnamn och lösenord i alla rum, och det går att flytta sig mellan rummen och automatiskt byta uppkoppling mellan olika noder – utan att det uppstår problem. 

Installationen sker genom en app och denna används sedan för att hantera alla funktioner, som att testa hastigheten på nätverket och för att få support. 

De tre medföljande noderna kan ge täckning till 557 m2, och det går att utvidga nätverket med hjälp av fler noder. Den maximala hastigheten som hanteras är 866 mbps och noderna klarar att koppla upp 128 enheter, vilket innebär att kapaciteten är större än de allra flestas behov.  

– Noderna är ovanligt små och har en stilren design med en keramisk känsla. Den medföljande läderremmen som de kan hängas upp i är en dekorativ detalj som gör noderna klart snyggare än de flesta andra produkter i segmentet, säger Luke Harley på Zyxel.

Rekommenderat pris för Multy U är € 129 för ett paket och € 229 för de som behöver en dubbel uppsättning noder. 

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter